Casa de Cultura din s. Goian

 

Casa de cultură din satul Goian a fost şcoala, apoi a fost reconstruită şi transformată în grădiniţă de copii. Însă, în perioada anilor ´90, din anumite motive, se suspendează activitatea grădiniţei de copii din sat.  Putin mai tîrziu, prin anii 1998-1999, un grup de tineri din sat, liderul căruia era doamna Mişota Alexandra, a dat start primelor activităţi artistice, care s-au desfăşurat în vechea clădire a instituţiei preşcolare.


Cea care a continuat desfăşurarea activităţilor şi a cultivat tineretului din sat dragostea pentru cultură, a fost doamna Ceban Claudia, fiind urmată de cea care a fost primul conducător artistic, angajat oficial la clubul din satul Goian, doamna Terzinova Lilia. La puţin timp clădirea a fost adaptată şi în vara anului 2004 a primit denumirea de Club de cultură al satului Goian. În urmatorul an, funcţia de conducător artistic este preluată de dl Cotorobai Petru.


Iar din vara anului 2006 şi pînă in prezent aceasta funcţie o deţine dra Godoroja Svetlana.  Activităţile artistice care se desfăşoară conform programului de măsuri cultural-arstistice stabilit şi aprobat de primăria comunei Ciorescu sînt următoarele: Revelionul, „Să trăiţi, să-nfloriţi!” (promovarea obiceiurilor de iarna), „Sărut, femeie, mîna ta” (concert dedicat sărbătorii de 8 Martie), Ziua Internaţională a Copiilor, Hramul satului Goian, sarbatorit la data de 28 august. La solicitarea tinerilor din localitate se organizează şi discoteci.


Adresa: mun. Chișinău, com. Ciorescu, str. Str. Păcii, nr. 2

Telefon: 022-456-486